Oplev Carlsbergs videnskabelige verden i Ribe

dato

Den 19. november 2024 får du en unik mulighed for at dykke ned i Carlsbergs forskningslaboratoriums banebrydende arbejde. Foredraget, som streames live fra Aarhus Universitet, vil give indsigt i alt fra ølbrygning til klimatolerante fødevarer.

Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget til videnskaben med opdagelser som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. Under foredraget i Farup Fælled vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund dele deres viden om forædling af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder.

Fra maltning til alkoholfrit øl

En del af foredraget vil fokusere på maltning af byg, der giver forskellige malttyper og smagsnuancer. Derudover vil der være indsigt i udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.

Klimatolerante fødevarer og historisk DNA

Foredraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, der kan forbedre planters kvalitet og udbytte. Du vil høre om opdagelsen af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan afsløre, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaændringer.

Smagsprøver og praktisk information

Under foredraget vil der blive serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås undervejs. Foredraget varer en halv time længere end normalt og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" arrangeret af Aarhus Universitet.

Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Farup Fælled, Farup Kirkevej 2A, 6760 Ribe
Entré: 30 kr
Arrangør: Farup Sogns Borger- og Gymnastikforening
Læs mere om foredraget



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut