Oplev videnskaben bag ølbrygning hos Carlsberg

dato

Kom til et spændende foredrag i SeminarieHuset i Ribe den 19. november 2024, hvor Carlsberg Laboratoriums forskere deler deres viden om ølbrygningens videnskabelige aspekter. Arrangementet byder også på smagsprøver af fem udvalgte øltyper.

Carlsberg er kendt for mere end blot ølbrygning. Deres forskningslaboratorium har gennem årene bidraget væsentligt til videnskaben med opdagelser som rendyrkning af gær og udvikling af pH-skalaen. I et kommende foredrag kan du dykke ned i denne fascinerende verden af forskning og innovation.

Foredrag om ølbrygningens ingredienser

Under foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, give indblik i forædling af byg og humle, samt bæredygtige dyrkningsmetoder. Deltagerne vil også lære om maltningens betydning for smagen og udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.

Banebrydende forskning i klimatolerante fødevarer

Foredraget vil også præsentere den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, som kan forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimatiske forhold. Derudover vil der blive talt om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, hvilket kan give indsigt i fortidens klimaforandringer.

Smagsprøver og streaming fra Aarhus Universitet

Deltagerne vil få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i løbet af foredraget. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: SeminarieHuset, Simon Hansens Vej 1-3, 6760 Ribe
Entré: 30 kr
Arrangør: Ribe Bibliotek og Ribe Katedralskole
Læs mere om foredraget her.
Følg foredragene via nyhedsbrev eller sociale medier her.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut