I de senere år har mange dyre-, plante- og svampearter oplevet en betydelig tilbagegang, både i Danmark og globalt. Men hvad er årsagerne til denne udvikling, og hvordan kan vi som mennesker bidrage til at vende tilbagegangen? Dette er nogle af de spørgsmål, der vil blive udforsket i det kommende foredrag i Farup Fælled.
Eksperter deler deres videnTre eksperter vil dele deres indsigt og viden om emnet. Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage deltagerne med tilbage til forhistorien, hvor planeten var fyldt med store eksotiske dyr som huleløver. Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide publikum gennem det historiske landskab, der engang var rigt på blomster og insekter, og beskrive de ændringer, der skete med industrialiseringen af landbrug og skovbrug i 1800-tallet.
Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil fokusere på nutiden og de mange initiativer, der er iværksat for at forbedre forholdene for den vilde natur i Danmark. Hun vil fortælle om projekter, der spænder fra private initiativer til større erhvervsprojekter.
Forstå naturens spillereglerForedraget vil give deltagerne en dybere forståelse af naturens spilleregler og de naturlige økosystemer i Danmark. Denne viden anses som en del af løsningen på at skabe plads til truede arter og vende den negative udvikling.
Arrangementet er gratis og henvender sig til alle interesserede. For yderligere information, billeder og eventuel pladsreservation, kan du besøge foredragets hjemmeside.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Farup Fælled, Farup Kirkevej 2A, 6760 Ribe
Entré: Fri entré
Arrangør: Farup Sogns Borger- og Gymnastikforening
Målgruppe: Alle
Læs mere om serien på Offentlige foredrag i Naturvidenskab og følg nyhedsbrevet eller de sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag: Følg os.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her