Fredag den 20. september 2024 kl. 16.30 inviterer Ribe Musikforening til en unik koncertoplevelse i Kannikegårdens ruinrum og Processionsgang. Violinist Kuno Kjærbye og kontrabassist Heiko Maschmann præsenterer værker inspireret af fortiden, herunder "Etruria-suite" af Hanne Tofte Jespersen.
Ribe Musikforening har samlet sine aktiviteter i 2024 under temaet "Musikken fortæller!", og denne koncert føjer sig ind under temaet ved at præsentere værker, der er inspireret af fortiden. Mest profileret i denne forbindelse er "Etruria-suite" af Hanne Tofte Jespersen, der i sit forløb på seks satser er inspireret af billeder og stemninger fra det etruskiske område i Italien, nord for Rom, bl.a. centreret omkring gravmonumenterne ved byen Tarquinia.
Musik inspireret af etruskiske fresker
"Etruria-suite" består af seks satser, der hver især tager navn efter de fester, måltider, danse og ritualer, som er afbildet på de velbevarede fresker på væggene i gravmonumenterne ved Tarquinia. Værket er indspillet på CD af Kuno Kjærbye og Heiko Maschmann og kan streames på Spotify. Under koncerten vil der blive vist fotos af freskerne, taget af Dorte Gunge, hvilket giver publikum en visuel forbindelse til musikken.
Unik koncertoplevelse i historiske omgivelser
Koncerten finder sted i de historiske omgivelser i Kannikegårdens ruinrum og Processionsgang, hvilket giver en ekstra dimension til oplevelsen. Her kan publikum fordybe sig i musikken og de visuelle elementer, der tilsammen skaber en fortælling om fortidens liv og ritualer.
Praktisk information
Dato: Fredag den 20. september 2024
Tid: Kl. 16.30
Sted: Ribe Domkirke, Torvet 19, 6760 Ribe
Entré: 140 kr. ved indgangen
Arrangør: Ribe Musikforening
Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at opleve en koncert, hvor musik og historie smelter sammen til en uforglemmelig oplevelse.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Koncert i Kannikegårdens ruinrum: Oplev "Etruria-suite" med Kuno Kjærbye og Heiko Maschmann
Kilde: Kultunaut