Tag med på en unik rejse gennem Ribes historiske gader, når vægterne synger deres vægtervers og fortæller om byens dramatiske fortid. Oplev den særlige stemning hver aften fra mandag den 23. september til fredag den 27. september 2024 kl. 20.00 ved Weis Stue.
En historisk vandring med vægterne
Ribes vægtere formår at skabe en helt særlig stemning, når de synger deres vægtervers og fortæller om Ribes dramatiske historie. Vægteren i Ribe går i sommerhalvåret fra 1. maj til og med den sidste lørdag i efterårsferien sin traditionelle vandring gennem de gamle gader. Turen begynder på Torvet ved Restaurant Weis Stue kl. 20.00 og fra 16. juni til og med 15. august også kl. 22.00. Vandringen varer ca. 45 minutter, og det er gratis at gå med.
Ingen tilmelding nødvendig
Du skal ikke tilmelde dig, bare kom og gå med! Vægteren går også før jul, i vinterferien og i påskeferien. I gamle dage var det vægterens opgave at holde ro og orden i byens gader om natten. I Ribe skulle vægteren tillige advare mod truende stormfloder. Det moderne politi tog efterhånden over, og de sidste rigtige vægtere i Ribe ophørte deres gerning i 1902. I 1932 blev det besluttet at lade vægtertraditionen genopstå som led i turistarbejdet.
Vægterturene på dansk og engelsk
Vægterturene foregår på både dansk og engelsk, så alle kan få glæde af de spændende fortællinger. Som noget helt nyt er det nu muligt at bestille en privat vægterrundgang i vinterhalvåret.
Book din egen vægterrundgang
Ønsker du en mere personlig oplevelse, kan du nu bestille din egen vægter i Ribe uden for sæsonen. Læs mere og book din tur via følgende link: Bestil din egen vægter i Ribe.
Praktisk information
Dato: Mandag 23. september 2024 til fredag 27. september 2024
Tid: Kl. 20.00
Sted: Weis Stue, Torvet 2, 6760 Ribe
Entré: Gratis
Arrangør: Alle
Kom og oplev en aften fyldt med historie og atmosfære i Ribes charmerende gader!
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Oplev Ribes vægtere og deres fascinerende historier
Kilde: Kultunaut